Contact

Nieuwjaarswens Atalanta

Ik ben omdat wij zijn – zonder jou geen Atalanta – dankjewel – een liefdevol en (werk)gelukkig 2022 met meer wij en minder ik

Ubuntu betekent: een mens is een mens, omdat er anderen zijn.
Of het wordt ook wel vertaald als: ‘ik ben, omdat wij zijn’.

Deze wijsheid uit de Afrikaanse cultuur hou ik mezelf én anderen steeds voor ogen. We hebben elkaar nodig om te groeien, om lief te hebben. We hebben anderen nodig om ons zelf te leren kennen. Ik ben omdat wij zijn…. Zonder jou was er geen Atalanta. Zonder jou kan ik mijn fantastische werk niet doen. Werk waar ik zo enorm van geniet. Werk waarin ik mensen verder kan helpen om te ontdekken wie ze echt zijn, waar ze echt gelukkig van worden. Het klinkt zo vanzelfsprekend, gelukkig zijn met en in je werk, het tegendeel is echter waar. En om dat (werk)geluk te kunnen vinden is het belangrijk dat je weet welke waarden voor jou belangrijk zijn. Wat is je morele kompas? En kun je daarnaar leven en werken?

  • De 5 Ubuntu waarden
  • Isintu   Het morele ‘zijn’. Waarom zijn wij op aarde?: interverwevenheid (‘interconnectedness’), vrijheid in verbondenheid.
  • Simunye  Wij zijn één, dus accepteren wij verschillen: diversiteit en gelijkwaardigheid.
  • Sosholoza  Wij leven als gemeenschap: dynamiek en saamhorigheid.
  • Ukisisa   Wij helpen elkaar: compassie en zorgzaamheid
  • Ilima  Wij oogsten samen: de viering van ‘wij zijn’: dankbaarheid en verzoening

De 5 waarden van Ubuntu blijven een uitdaging, want ik ervaar dagelijks het verschil tussen de waarden weten en kennen en ze ook in praktijk brengen. Dus sorry voor al die keren dat het me niet lukte.
Ik leer ook. Door jou. Dankjewel. Tot in 2022 ! Lisa.