Corona

Corona; cultuurshock of transformatie. Terug naar het oude? Deel 1 onboarding

@JitskeKramer beschrijft hoe we omgaan met #corona als we er niet zelf door getroffen worden of direct mee te maken hebben. Van verrassing, naar Honeymoon fase, naar #cultuurshock naar…. #transformatie? Ooit zal corona stoppen. Wanneer? Als het maar lang genoeg duurt ga je het moeilijke gesprek voeren. Met jezelf. Met anderen.  Wat betekent het nu eigenlijk allemaal. Wat is nu eigenlijk voor jou #waardevol. Wat is echt van waarde? Wat wil ik nu echt? Deze gesprekken kunnen leiden naar transformatie, naar een andere wereld. Je hebt ervaren dan niets vanzelfsprekend meer is. Want niet alles was immers leuk in die oude wereld. Ik heb nog niemand gehoord die de files mist, of de luchtvervuiling. Je bent misschien wel hele andere dingen gaan (her)waarderen, zoals het wandelen in de natuur, je #werk, of de goede gesprekken, face to face, waarbij je elkaar mag aanraken als je samen ergens om lacht of huilt. Het oude normaal is misschien wel niet meer zo normaal. Je denkt dat je terug kunt keren naar hoe het was, maar jij bent veranderd en de wereld is veranderd. Deze wezenlijke gesprekken voeren is essentieel voor als we straks langzaam uit onze #lockdown komen en de wereld weer ingaan. Echte wezenlijke gesprekken, met #aandacht, echte aandacht, waar je mag zijn met al je vragen en #twijfels, met je #verdriet,  je #rouw én ook je positieve enthousiaste verhalen. Gesprekken met een lach en een traan, met ruimte voor het woord en de #stilte, voor het denken, het voelen en het neerdalen. En als je iemand nodig hebt om die gesprekken te begeleiden dan ben ik #coach. Heb je iemand  nodig die je leidinggevenden laat ervaren wat het betekent om deze gesprekken te voeren en ze traint hoe deze gesprekken te voeren, dan ben ik je trainer. Vragen? Neem contact met me op. Wacht niet tot iedereen weer terug is op de werkplek maar zorg dat de organisatie is voorbereid op die terugkeer.

#onboarding #moed #energie #kracht #kwetsbaarheid #angst #luisteren #zorgvoorelkaar #samensterk #lisastevens