Werkgeluk

Ben jij meer een KIK-ker of een DIP-per?

Kijk je in kansen (KIK) of denk je in problemen (DIP)? Alles wat er in je leven gebeurt kun je op verschillende manieren bekijken. Schijnt de zon achter de wolken of heb je altijd een paraplu bij je. Ook de KIK-ker maakt vervelende, negatieve of verdrietige ervaringen mee. Die horen bij het leven. De vraag is herken je wat je eigen invloed is op de emotie waarmee  de ervaring gepaard gaat en kun je daar sturing aangeven. Je emoties sturen. Ja dat kan. Herkennen, erkennen, voelen….en veranderen. Dat is een keuze.

Mijn ogen zijn in een snel tempo achteruit gegaan. Ik ben naar de opticien geweest. Nieuwe bril. Deze bril heeft 6 weken gewerkt en toen was de bril niet voldoende meer en zag ik weer dubbel. Dan kun je in paniek raken. Ohh help en hoe moet dan dan… straks…als… Dat heb ik niet gedaan.  Wel even gegoogled. Daar ben ik snel mee gestopt. Eerst maar eens afwachten wat de oogarts te zeggen heeft. Blijkt het een staar te zijn van de achterste schors in beide ogen. Dus operaties ingepland. Ik zie steeds minder, maar het komt goed. Daar ga ik vanuit. Ik ben een vrolijke optimistische KIK-ker.