Waarom

Nooit te oud om te leren

Een jaar geleden had ik nog nooit een online training gegeven. En nu is het de normaalste zaak van de wereld geworden, teams, webex, meat, zoom, vitero, ik draai er mijn hand niet meer voor om. Online trainingen, vreselijk leek me dat. Toch gedaan. De weerstand overwonnen, uitproberen, met dit geweldige resultaat. Ik kan ook via het scherm echt contact maken, een veilige leeromgeving creëren, mensen uitdagen, mensen kwetsbaar en krachtig kunnen laten zijn, mensen laten reflecteren op wie ze zijn en wat ze doen. Hoe mooi is dat!

En als ik het heb over online training dan bedoel ik niet de webinars en de kant en klare e-learning modules waar geen interactie mogelijk is.

Als ik mag kiezen, zal ik in de meeste gevallen nog steeds kiezen voor live trainingen, in de meeste gevallen, want online heeft ook zo zijn voordelen. Normaal gesproken reis ik heel Nederland door en nu heb ik ‘extra’ tijd. Geen milieuvervuiling. En online werkt misschien wel het best met mensen die elkaar niet kennen. En wat ik ook al gehoord heb dat het voor sommige online juist veiliger voelt, omdat je alleen zit en dan de dingen gemakkelijker durft te benoemen. Ik ben heel benieuwd of hier verder onderzoek naar gedaan wordt. Maar voor nu ben ik blij met dit resultaat.

Eindevaluatie 8,8

Algemeen oordeel over de docent: 8,8

De docent is deskundig wat het onderwerp van de module betreft. 8,9

De docent voegt inhoudelijk iets toe aan het studiemateriaal. 8,8

De docent gaat goed in op de vragen uit de groep. 8,9

De docent stimuleert de groep tot actieve deelname. 8,7

De docent draagt bij aan het toepassen van de lesstof in de praktijk. 8,9

De docent bereidt mij goed voor op de afronding (toetsing) van de module. 8,8

#leren #leeromgeving #onlineleren #veiligheid #betrokkenheid #enthousiasme #aandacht #luisteren #positiviteit #kracht #kwetsbaarheid #verbinding  #interactie #NCOI #fnvloopbaanadvies #marthaflora #sensire