Werkgeluk

Hoe communiceer jij? Met je hoofd, je emoties, je hart?

Wie mijn bijdrages vaker leest weet dat ik het vaak heb over de noodzaak van goede communicatie, luisteren en verbinding. In de link een artikel over communicatie met handige tips van emeritus-hoogleraar Betteke van Ruler  met de titel: En nu is het tijd voor verbinding. De noodzaak van verbinding is er natuurlijk altijd al geweest maar in tijden nood wordt deze nog meer voelbaar. Zomaar een paar citaten. “Het ingewikkelde van communicatie is dat iedereen denkt dat het vanzelf goed gaat, omdat iedereen het altijd doet”. “Wat je vandaag zegt en hoe je het zegt, heeft gevolgen voor hoe anderen mensen morgen op jou reageren”. “Wij leven niet met media, we leven in media”. “We zijn ons te weinig bewust van de kracht van taal”. “Goed luisteren is extreem ingewikkeld”. “We denken heel gemakkelijk dat de betekenis in de woorden zit, maar betekenis zit in onze hoofden”. Luisteren en communiceren is te leren. Als je de noodzaak ervan inziet, neem gerust contact met me op. Dat geldt voor groepstrainingen, teamcoaching als ook voor individuele coaching en begeleiding. lisa@atalanta-training.nl

#communicatie #luisteren #verbinding #empathie #downloaden #media #emoties #angst #onzekerheid #frustratie #taal #draagvlak # werkgeluk en #geluk

https://www.trouw.nl/religie-filosofie/en-nu-is-het-tijd-voor-verbinding-stelt-deze-emeritus-hoogleraar~b087361c/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=linkedin