Werkgeluk

Werkgeluk in coronatijd

Gisteren een webinar bijgewoond van #MatthijsLaurs : houd medewerkers bevlogen in corona-tijd! Mooi om samen dit onderwerp bij de hoorns te pakken.

Hoe houdt je medewerkers bevlogen: autonomie (geen probleem in corona tijd), competentie (sommige medewerkers moeten nieuwe online vaardigheden leren) en verbondenheid (dat is het grote probleem in coronatijd). Als we niet oppassen worden we digitale lopende bandwerkers zoals genoemd in het artikel van de NRC in de bijlage. Dus wat kan je wel doen? We hebben tips gedeeld met elkaar en een aantal lees je in dat artikel terug. Waar het echt om gaat is: Aandacht aandacht en aandacht. Echte aandacht. Het goede gesprek voeren. We waren het allemaal eens dat een centrale rol is weggelegd voor de leidinggevenden. En het merendeel was het ook met mij eens dat heel veel leidinggevenden dat niet zo goed kunnen.  Om de vraag te durven stellen, hoe gaat het nu echt met je?, moet je de controle los durven laten want je weet niet wat er komt. En controle loslaten daar zijn de meeste niet zo goed in. Heel veel leidinggevende zijn goed in hun vak, in de materie, maar de mens centraal stellen en echte goede gesprekken voeren, wordt ze veelal niet geleerd. Dus wat kan een organisatie doen om medewerkers bevlogen te houden in tijden van Corona? Het goede gesprek voeren met hun leidinggevenden, hen trainen en coachen in dat goede gesprek, zodat zij dat weer met hun mensen kunnen doen. En als je dat niet wilt, faciliteer dan die goede gesprekken d.m.v. bijvoorbeeld een coachingsstrippenkaart. Meer weten over het goede gesprek, over echte aandacht? Over de strippenkaart? Neem contact met me op en we bekijken de mogelijkheden. 0612515522

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/23/zonder-persoonlijk-contact-worden-we-digitale-lopendebandwerkers-a4017218

#hetgoedegesprek #luisteren #coaching #bevlogen #autonomie #competentie #verbondenheid #verbinding #leidinggeven #corona #burnout #digitalelopendebandmedewerkers #veerkracht  #oxytocine #werkgeluk #coachingsstrippenkaart