Corona

Onboarding. Deel 2

Terug naar werk. Geen onboarding maar reboarding, werkhervatting na langdurige afwezigheid. 7 tips om medewerkers welkom te laten voelen ondanks de 1.5 meter.

Door corona zijn veel organisaties anders gaan werken. Als we straks weer naar het werk mogen is dat waarschijnlijk niet terug naar het oude normaal. Dan is het zaak om leidinggevenden en medewerkers mee te nemen in de nieuwe organisatie. Dat betekent afscheid nemen van het oude, met alles wat daarbij hoort, en het nieuwe welkom heten. Veranderen geeft vaak weerstand en gaat niet vanzelf. Dus hoe wil jij straks als iedereen langzaam terugkeert naar zijn werkplek werken? Wat is er anders? Denk daar nu alvast over na en denk na over hoe jij je medewerkers terug laat keren op de werkplek op een manier waarbij medewerkers zich echt welkom voelen, waar ze hun verhaal kwijt kunnen van wat ze hebben meegemaakt, waar ruimte is voor verlies en rouw. Zodat ze blij zijn dat ze weer terug zijn. En begin daar nu al mee. Hierbij 7 tips. Met dank aan #Heleenmes van #happinessbureau

#onboarding #reboarding #aandacht #hetgoedegesprek #verlies #rouw #rituelen #emoties #werkgeluk #happiness

https://www.linkedin.com/pulse/reboarding-7-tips-om-medewerkers-zich-welkom-te-laten-heleen-mes