Werkgeluk

Veerkracht als onderdeel van (werk)geluk

Veerkracht is het vermogen om goed om te gaan met moeilijkheden, tegenslagen en veranderingen. Dit betekent niet dat je altijd maar sterk moet zijn en nooit gevoelens van teleurstelling of wanhoop mag hebben. Het betekent dat je in staat bent om na een tegenslag weer ‘terug te veren’. Terug te veren naar de oorspronkelijke positie of zelfs verder, om ergens sterker uit te komen. Zo flexibel als een veertje zeggen ze wel eens. Veerkracht helpt dus niet alleen om met uitdagingen om te gaan maar ook om te groeien. Veerkracht bestaat uit 8 dimensies en je kunt iedere dimensie apart trainen. Elke dag. Elke afzonderlijke verbetering versterkt het geheel en maakt je krachtiger in het omgaan met moeilijke tijden.

De 8 zijn emotiemanagement, empathie, zelfbeeld, persoonlijkheid, levenservaring, optimisme, probleemoplossend vermogen en vernieuwen. In het bijgevoegde artikel worden deze verder uitgewerkt. De infographic van het VGZ legt ook een mooie link met het model van Machteld Huber over positieve gezondheid .

https://www.tvoo.nl/actueel/8-manieren-om-veerkracht-te-trainen?utm_medium=email

#geluk #werkgeluk #veerkracht #positievegezondheid #emotie #empathie #zelfbeeld #persoonlijkheid #optimisme #eenlevenlangleren #mindfullness