Werkgeluk

Werken aan #werkgeluk. Zorg voor voldoende oxytocine op de werkvloer.

Oxytocine is een helende nectar”, schrijft de Zweedse hoogleraar fysiologie Kerstin Uvnäs-Moberg in haar boek ‘De oxytocine-factor’

Oxytocine is een hormoon. Hormonen zorgen er voor dat wij dingen voelen en dat voelen beïnvloedt dat wat we doen Geeft iets een goed gevoel? Doen we het nog een keer! Het hormoon oxytocine zorgt voor het gevoel van #liefde, #vertrouwen en #loyaliteit. Wouw wie wil dat nu niet. #Oxytocine wordt ook wel het #knuffelhormoon genoemd. Nu zijn we in Nederland niet zo aanrakerig en met me-too, in het achterhoofd moet je ook echt niet zo maar iedereen gaan knuffelen. Maar knuffelen als medicijn levert  wel 130.000 hits op. Oxytocine kun je ook op andere manieren aanmaken, het toverwoord is #verbinding. Oxytocine werkt tegen stress, hoge bloeddruk, pijn, gewichtsverlies, kortom met meer oxytocine op de werkvloer is de kans groot dat het #ziekteverzuim omlaag gaat. Ik heb 2 youtubefilmpjse bijgevoegd, een over de aanmaak van oxytocine en een van de voordelen van oxytocine.