Personeelstekort? Vergroot je wervingskracht met werkgeluk! Lees het rapport.
Er is een duidelijke relatie tussen bevlogenheid en werkgeluk én tussen werkgeluk en talentgericht leiderschap. En er is een link tussen werkgeluk en employer-branding. Dus wil jij als organisatie verschil maken, wil jij je organisatie als merk nog beter in de markt zetten? Kies dan voor het investeren in werkgeluk. Daarmee is werkgeluk helemaal niet zweverig, het gaat gewoon ook om centen. Ook! Als je nu denkt nou dat gaan we dan snel effe fixen, moet ik je teleurstellen. Medewerkers voelen precies aan wanneer werkgeluk instrumenteel wordt ingezet of wanneer het echt welgemeend is. Heb jij het beste voor met je medewerkers? Investeer dan duurzaam in werkgeluk, want alleen dat…
archief werkgeluk
Veerkracht als onderdeel van (werk)geluk
Veerkracht is het vermogen om goed om te gaan met moeilijkheden, tegenslagen en veranderingen. Dit betekent niet dat je altijd maar sterk moet zijn en nooit gevoelens van teleurstelling of wanhoop mag hebben. Het betekent dat je in staat bent om na een tegenslag weer ‘terug te veren’. Terug te veren naar de oorspronkelijke positie of zelfs verder, om ergens sterker uit te komen. Zo flexibel als een veertje zeggen ze wel eens. Veerkracht helpt dus niet alleen om met uitdagingen om te gaan maar ook om te groeien. Veerkracht bestaat uit 8 dimensies en je kunt iedere dimensie apart trainen. Elke dag. Elke afzonderlijke verbetering versterkt het geheel en maakt…
Werkgeluk een hype?
De laatste tijd is er heel veel aandacht voor werkgeluk. Ik ben zelf ook lid van het netwerk Werkgeluk. Dat zou ik niet doen als ik dacht dat het een hype. Ik denk dat het alleen een hype is als je denkt het heel instrumenteel in te kunnen zetten. Dan is het het zoveelste middel om je doelen te bereiken. En daar gaat het dan ook vaak fout. Werkgeluk is geen middel ,het is het doel op zich. En als je op deze manier kiest om te investeren in werkgeluk betekent dat dat het je hele organisatie binnendringt, van bestuur, mt, middenkader naar de werkvloer en ook in die volgorde.…
Hoop en liefde is mijn wens voor het nieuwe jaar
#Hoop wat is dat nu eigenlijk? Laten we daar wat dieper op ingaan. Hoop kent in het onderzoek van #Ehero 7 dimensies: #cognitie #emotie #deugd #verbinding #verwachting #vertrouwen #spiritualiteit. In de Hoopbarometer wordt hoop gedefinieerd als een verlangen naar verbetering, waarvoor we bereid zijn te handelen, maar waarvan we nooit helemaal zeker zijn dat we het kunnen bereiken. Juist deze #onzekerheid onderscheidt hoop van #optimisme, en maakt dat hoop een belangrijke #drijfveer is: zolang we niet zeker weten of we zullen krijgen wat we willen, blijven we ons inzetten. Hoop omvat verschillende dimensies van ons mens-zijn; het gaat om verlangens, overtuigingen en gedrag. Hoe hoopvol we ons voelen is daarom…
Stroomt de zorg leeg?
Soms maken ze heftige gebeurtenissen mee. Ze nemen de problemen van hun werk mee naar huis. Ze kunnen last krijgen van hyper-alertheid, angsten, onzekerheid, flashbacks en herbeleven van indringende scenes. Beschikken ze over voldoende mentale veerkracht om daar goed mee om te gaan of zijn ze massaal op weg naar burnout en PTTS? Zorg voor veerkracht. Aandacht, het goede gesprek en een luisterend oor kunnen zoveel doen. Covid halen we hier niet mee weg, maar we geven het individu en al zijn angsten wel erkenning in alles wat ze meemaken, en dat is veel, heel veel. Daarom is het zo mooi dat #MargaKlompe investeert in hun medewerkers. Ze schrijven “samen…