Werkgeluk

#Binden en #boeien van medewerkers

Medewerkers binnen halen is nog niet het grootste probleem, alhoewel in sommige sectoren dit wel al heel erg lastig is. Ze binnenhouden is misschien wel een groter probleem. De strijd om de werknemer wordt steeds heviger. Een van de oplossingen is investeren in #werkgeluk. Dat klinkt misschien zweverig en vaag, maar dat is het allerminst. Het gaat om keiharde cijfers. Het gaat er om als ik binnen kom voel ik me dan #welkom, is er een veilig klimaat waarin ik mag zijn wie ik ben, mag ik de dingen doen waar ik blij van word, mag ik #leren en #ontwikkelen op een manier die bij mij past? Kortom voel ik mij #gelukkig op de werkplek en wil ik dus graag blijven of heb ik het na een aantal maanden alweer bekeken omdat het plaatje dat voorgeschoteld werd in de verste verte niet leek op de realiteit. Genoeg vragen. Weet jij hoe het in jouw organisatie er voorstaat met in- en #uitstroom van mensen? Ja mensen, geen #poppetjes. Weet jij of ze gelukkig zijn op hun werkplek? Weet jij hoe hoog het #ziekteverzuim is en wat de oorzaken zijn? #Werkstress staat misschien wel op nummer 1. Dus wat kan jij doen, wat kan jouw organisatie doen om meer werkgeluk te faciliteren?