Waarom

Atalanta bestaat op kusjesdag 15 jaar

Atalanta bestaat op kusjesdag 15 jaar. Van een coachee van Bep&Fatima krijg ik een kunstwerk cadeau dat ze zelf gemaakt heeft.

“Even the darkest night will end and the sun will rise”

Op 6 juli 1990 hebben Hans, mijn overleden man,  en ik de eerste kussen uitgewisseld. Elk jaar vierden wij 6 juli. Ook toen Hans steeds meer last kreeg van zijn dementie. 3 weken voor hij stierf 6 juli 2014 wist hij niet meer in woorden weer te geven wat we vierden. En toen was daar ineens het woord kusjesdag. Stralend vertelde hij dat, kusjesdag. Ik heb dat toen ook op social media gedeeld.

Toen ik in 2006 in de zomer met Atalanta begon, kon ik bij de KvK een willekeurige datum uitzoeken voor de start van mijn bedrijf. Dat werd 6 juli. En zo is het nu 15 jaar geleden dat ik met Atalanta begonnen ben, met een logo gemaakt door Hans, de stippeltjesvlinder.

Nu,15 jaar later ben ik dankbaar en blij voor het vertrouwen dat mensen en organisaties in mij stellen. Zoals een van de HRadviseurs zei tegen een coachee: “we gunnen je een Lisa, met Lisa kan je je eigen sterke ik weer ontdekken”.

De coachee van Bep&Fatima verwoorde het als volgt: “Atalanta en B&F staan voor veiligheid, waardoor je kunt groeien, voor een basis waarop je terug mag vallen, zonder dat er een oordeel is, waarbij je mag ontdekken wie je in wezen bent en bij wie je altijd om hulp mag vragen ook als je het even helemaal niet meer ziet zitten om zo stapje voor stapje een nieuw pad te lopen, een pad naar meer eigenheid”.

En zij heeft een kunstwerk gemaakt, ook al mag ik het van haar niet zo noemen, met de volgende uitleg.

  1. Wortels staan voor groei, aarde
  2. Gedicht Thick Nhat Hanh dat ik met mijn nieuwjaarskaart gebruikt heb
  3. Beweging, dan ontstaat het pad vanzelf, het hoeft niet groot en ingewikkeld te zijn, het pad komt vanzelf
  4. 3 pijlers, dragers, fundament, als je basis zwak is, is het lastig om te groeien
  5. Het & teken, het teken van verbinding, zonder verbinding geen vertrouwen, zonder vertrouwen geen groei.
  6. Van klein naar groot = groei
  7. Groeien door patronen te doorbreken en nieuw patronen aanmaken, een nieuw pad gaan lopen  en dat begint met het patroon doorbreken.
  8. De helft van de zon en maan , maakt 1 geheel , hoe beroerd het ook is, er is licht, atalanta geeft dat licht, B&F geeft dat licht. Het staat ook voor een citaat uit Les Misserables : Even the darkest night will end and the sun will rise
  9. Rechtsboven: durf anders te zijn, dare to be different, durf je zelf te zijn wees een origineel

Met tranen in de ogen van ontroering heb ik het in ontvangst genomen, wat een prachtig gebaar, wat een symboliek, wat een kracht. Het kunstwerk heeft een prominente plek in mijn coachruimte gekregen.

In een wereld vol angst, wees moedig.
In een wereld vol leugens, wees eerlijk.
In een wereld waar weinig zorgzaamheid is, wees zorgzaam.
In een wereld vol kopieën, wees een origineel.
Omdat de wereld je ziet.
Omdat de wereld hoopt op jou.
Omdat de wereld door jou geïnspireerd kan worden.
Omdat de wereld dankzij jou beter kan worden.
“Ons eigen leven is onze boodschap.”
Thich Nhat Hanh

En wie jarig is mag trakteren. In het najaar geef ik een gratis workshop; Dare te be different, durf jezelf te zijn. Iedereen die belangstelling heeft stuur me een mailtje met bij het onderwerp de tekst gratis workshop. Na de vakantie, als ik weet hoe groot de belangstelling is, zal ik de workshop verder gaan inplannen en hoor je meer van mij.

lisa@atalanta-training.nl

#Atalanta #BepenFatima #groei #veiligheid #vertrouwen #verbinding #kusjesdag #dementie #daretobedifferent #durfjezelftezijn #goc #MarthaFlora #FNVloopbaanadvies #sensire #technivorm #Trivium #trymax #dewoonplaats #ncoi