Corona

De thuiswerkburnout en andere stressklachten deel 1

Meer spanningsklachten voor thuiswerkers. Werkgevers en managers let op. Ken je medewerkers. Ga in gesprek en regel ondersteuning. Investeer nu! Klik en lees verder.

“Bij veel thuiswerkers nemen spanningsklachten toe, schrijft NOS. Het gemis van de ergonomische bureaustoel is misschien nog te overzien, maar dagelijks moeten jongleren om niet alleen het werk gedaan te krijgen maar ook de kinderen aan het leren te krijgen, valt voor velen niet mee. Volgens psycholoog Jan Machek is het belangrijk om structuur aan te brengen in de dag, te bepalen wat je wanneer doet en werk ook echt af te sluiten om te voorkomen dat je constant ‘aan staat’.”

De ene thuiswerker is de andere niet. De een doet het rustig aan en geniet van het thuiswerken. De ander gaat van begin af aan volop aan de bak, wil laten zien dat hij/zij het allemaal kan, doet ook nog ‘even’ het thuisonderwijs voor de kinderen en het huishouden. In een keer moet je alles anders organiseren. Je werkt niet meer op je vertrouwde werkplek met je collega’s, maar ineens ben je 5 dagen per week thuis aan het werk. Thuis met partner. Koffie met  je teamleden, is er even niet.  Effe van je af praten tegen een collega, is er even niet. Samen lachen om dat stomme grapje, is er even niet. Natuurlijk kun je de telefoon pakken, maar daar waar al haast alles digitaal gaat, vormt dat nu een belemmering voor velen. Alles moet nu uit jezelf komen, je moet het zelf allemaal regelen. Word het je teveel? Trek aan de bel. Regel ondersteuning. Ik kan coachen via telefoon, skype en zoom. Geef structuur aan je dag!

#Werkstress, #stress, #thuiswerken, #burnout, #preventie, #aandacht, #coaching, #Lisastevens