Werkgeluk

Stroomt de zorg leeg?

Soms maken ze heftige gebeurtenissen mee. Ze nemen de problemen van hun werk mee naar huis. Ze kunnen last krijgen van hyper-alertheid, angsten, onzekerheid, flashbacks en herbeleven van indringende scenes. Beschikken ze over voldoende mentale veerkracht om daar goed mee om te gaan of zijn ze massaal op weg naar burnout en PTTS?

Zorg voor veerkracht. Aandacht, het goede gesprek en een luisterend oor kunnen zoveel doen. Covid halen we hier niet mee weg, maar we geven het individu en al zijn angsten wel erkenning in alles wat ze meemaken, en dat is veel, heel veel. Daarom is het zo mooi dat #MargaKlompe investeert in hun medewerkers. Ze schrijven “samen zetten wij ons er elke dag voor in om het beste uit elk moment te halen. Voor cliënten. En voor elkaar. De speciale momenten, de moeilijke momenten, maar juist ook die ‘gewone’ momenten die voor een stukje geluk kunnen zorgen. Dat doen we met een nuchtere mentaliteit die bij deze regio past. Zonder fratsen, maar mèt een glimlach.” En dat schrijven ze niet alleen dat doen ze ook. Ze hebben een aanbod voor hun medewerkers op het gebied van coaching, yoga, meditatie etc, alles om die moeilijke momenten een plek te kunnen geven en te werken aan ontspanning zodat het werk ook weer met een glimlach gedaan kan worden. En ik voel me vereerd dat ik als vitaliteitscoach hier een rol in mag spelen. Dankjewel #MargaKlompe voor jullie vertrouwen. Zo investeer je in je medewerkers en behoud je je medewerkers.

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6741278710126690304/?commentUrn=urn%3Ali%3Acomment%3A(groupPost%3A13846184-6741276456808185856%2C6741278682293293056)