Corona

Thuiswerkburnout en andere stressklachten deel 9. HR trends in coronatijd.

Het kan best zijn dat we straks met andere dingen bezig zijn na de crisis. Dat je mensen moet omscholen, bijscholen of juist mee moet zien te krijgen. Dat moet je #aandacht hebben. Werkgelukkige medewerkers, waarbij er meer is dan alleen werk.

Actuele HR thema’s die in corona tijd meer aandacht vragen: #Thuiswerken, #werkgeluk en #welzijn van medewerkers, #ondernemerschap en #innovatie, ontwikkeling van medewerkers en duurzame inzetbaarheid. Minder aandacht krijgen: Strategische #personeelsplanning, dat is haast niet te doen door de grote #onzekerheid. Meer gericht op interne dan op externe employer branding.

Bij dat thuiswerken hoort ook een andere stijl van #leidinggeven, want iedereen wordt meer #zelfsturend. Dat mis ik in dit artikel. Hoe begeleid je managers hierbij? Dat iedereen automatisch dat thuiswerken aan kan is niet vanzelfsprekend. Werk en priv頫unnen compleet door elkaar heen lopen en helemaal in coronatijd als iedereen thuis is. Probeer dan nog maar eens te werken. Hoe ga jij daar dan als leidinggevende mee om? Niet iedereen is even zelfsturend. Hoe stuur je daar op op afstand? Hoe stuur je, lees instrueren begeleiden coachen delegeren, op afstand? Durf jij als leidinggevende te #vertrouwen of ben je toch meer van de #controle? En durf je onder ogen te zien wat stress oplevert bij je medewerkers en bij jezelf 鮠daar dan iets mee doen.

#duurzameinzetbaarheid

#strategischepersoneelsplanning

#employerbranding

#zelfsturing

#HR