Werkgeluk

Geluk Gelukt Gelukkig

Wat is geluk? Geluk heeft alles te maken met #veiligheid en #vertrouwen. Mag ik zijn wie ik ben. #Angst is een slechte raadgever voor #geluk. Geluk is de #drijfveer van ons handelen en tegelijkertijd maakt najagen van geluk ons #ongelukkig. Geluk heeft te maken met andere mensen. Iets doen voor anderen. Jij bent een andere voor een ander. En het gaat om mensen en niet om dingen. Kortom het heeft te maken met #zingeving. Ook met ons sociaal kapitaal zoals #geluksprofessor Leo Bormans het noemt. Hebben we een #netwerk van hele goede vrienden en familie waarop we altijd terug kunnen vallen? Hebben we een #vangnet dat er altijd voor ons is wanneer we het nodig hebben? Dat sociale kapitaal is een kapitaal waard. Investeren in anderen is investeren in jezelf. Dat is geen kwestie van geluk, maar een kwestie van doen. #werkgeluk #stress #burnout #sociaalkapitaal