Verlies

Over het badeendje als metafoor en rouwhaast

Rouwen. Valt soms rouw op je dak. Onverwacht is het daar. Ineens. Je was het al haast vergeten. In het artikel gebruiken ze de metafoor van het badeendje: Je drukt het onder water maar het komt altijd weer omhoog.

Rouw.  Over verdriet dat onder je huid kruipt. En zo’n pijn kan doen dat zelf ademen pijnlijk is. Rouwen kan lijken op een depressie met alles wat daarbij hoort.

Rouwhaast heeft geen zin. Niemand kan zeggen hoe lang je mag rouwen. Rouwen is een individueel proces dat draaglijk wordt als je het niet alleen hoeft te doen, als er anderen zijn die naar je willen luisteren. Als er mensen zijn die samen met jou stil durven zijn. Als er mensen zijn die samen met jou herdenken. Rouwen, je hebt iemand verloren en je hebt anderen nodig om dat te dragen. Steun elkaar.

#verdriet #rouw #rouwhaast #stilte #verlies #aandacht #hetgoedegesprek #verbinding

https://decorrespondent.nl/10990/iedereen-rouwt-van-deze-reacties-over-verlies-werden-wij-even-stil/17327833672380-a850b5ab