Corona

Thuiswerkburnout en andere stressklachten deel 4

In Nederland beweegt 1/3 minder, velen hebben last van stress. Vandaag een artikel in de Volkskrant. Thuiswerken zorgt voor minder beweging en meer stress. Weten wat gezond is en doen wat gezond is, zijn 2 verschillende zaken. Geldgebrek, angst om naar buiten te gaan, angst om familie, angst om je baan te verliezen. Al die angsten leiden tot stress, mensen raken in een overlevingsmodus. Zoals we allemaal wel weten angst is een slechte raadgever. Angst kan ons ervan te weerhouden te doen wat goed voor ons is. We weten wel dat we als we minder bewegen we ook minder moeten snacken, maar die snack is dan toch een soort beloning, een troost, een houvast. En dat geldt ook voor roken, alcohol en andere drugs. “Ongeveer de helft van de  mensen is  niet in staat om zonder externe hulp de levensstijl te veranderen”. Dus HR, P&O, leidinggevenden biedt hulp aan. Ken je mensen, ga met ze in gesprek. Wil jij weer de baas worden over jezelf? Neem contact met me op.

#angst #levensstijl #thuiswerkburnout #baanverlies #overleven #HRM #P&O #leidinggeven #aandacht #baaswordenoverjezelf #volkskrant #ipsos

https://www.volkskrant.nl/es-b4800e04