Corona

Thuiswerkburnout en andere stressklachten deel 7

Corona blijft nog even. De 1,5 meter samenleving ook. Thuiswerken is in elk geval tot 1 september het advies. Corona levert bij 2/3 van de mensen stress op. 2/3 beweegt minder door al het thuiswerken. Er is veel onduidelijkheid, onzekerheid, eenzaamheid en angst. Zowel privé als zakelijk. Dierbaren die je niet mag zien. Collega’s die je mist. Hobby’s die je niet kan/mag uitoefenen. Vakanties die niet doorgaan. Verlies van werk en inkomen. En  erger, verlies van dierbaren zonder goed afscheid te hebben kunnen nemen. Hoe rouw je in tijden van corona? Hoe steun je elkaar in tijden van corona?  Ik sprak vanmorgen een HRM manager en die gaf aan dat er in de eigen organisatie te weinig expliciete aandacht voor is, dat de spanningen en stress toenemen, dat de lontjes kleiner worden, dat er meer conflicten zijn. We vragen te weinig: “En hoe gaat het nu met je, hoe gaat het echt met je? Red je het wel in deze tijden?”  In het bijgevoegde artikel zie je hoe APG investeert in gezond thuiswerken door o.a. de verzuimcoaches breder in te zetten. Elke organisatie kan kiezen om te investeren in mensen en gezond werken. Ik denk graag mee wat je kan doen om stress te verminderen zodat er minder spanningen zijn, minder angst, verdriet, boosheid, eenzaamheid en juist méér vertrouwen en geluk. Dat kan zijn meedenken, adviseren, opleiden van managers om het goed gesprek te voeren, verliesbegeleiding, coachen etc.

https://chro.nl/artikel/marloes-sengers-chro-apg-angst-wegnemen-verbondenheid-behouden?utm_source=chro&utm_campaign=nb-30-4-2020&utm_medium=email&utm_content=marloes-sengers-chro-apg-angst-wegnemen-verbondenheid-behouden

#thuiswerkburnout #werkstress #stress #onzekerheid #eenzaamheid #angst #verdriet #boosheid #aandacht #hetgoedegesprek #HRM #leidinggeven #corona #verlies #rouw  #ziekteverzuim #coaching #vertrouwen #geluk #werkgeluk #werkgelukdeskundige