Corona

Thuiswerkburnout en andere stressklachten deel 11. Corona workarounds: veilig, gezond, productief en gefaseerd terug naar de eigen werkplek

We blijven nog wel even thuiswerken. De meeste mensen die al thuiswerkten, blijven dat doen tot in elk geval 1 september. Dat was voor velen even schrikken. Tot 1 september! Zolang nog? Het thuiswerken heeft een aantal voordelen maar ook een hele hoop nadelen en die worden steeds beter voelbaar. Thuiswerken is niet voor iedereen geschikt én om goed thuis te kunnen werken heb je ook een eigen werkplek nodig en ook die heeft lang niet iedereen. Thuiswerken als het hele gezin thuis is, is ook niet ideaal. De file mist niemand. Het contact met mensen, het team, het live overleg, snel effe kunnen schakelen, missen we wel. Steeds meer organisaties gaan daarom gefaseerd beginnen met ook weer werken op de werkplek. Maar hoe doe je dat op een veilige, gezonde en productieve manier? Het virus zal nog wel even onder ons blijven. Welke slimme workarounds zijn dan nodig en kunnen werken? Hoe kan HR de veerkracht van organisaties en de arbeidsmarkt ondersteunen? Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt, heeft samen met NSvP/Innovatief in Werk en het bedrijf Eelloo, een kennistool ontwikkeld. Met deze tool kunnen mensen en organisaties op beroeps- én taakniveau inzicht krijgen in de coronarisico’s van het werk en de oplossingen die daarbij kunnen worden toegepast (coronaworkarounds). Je vindt er veel tips over het herontwerp van werk rondom corona, de inrichting van de werkplek, hoe te vergaderen, hoe leiding te geven op afstand, performancemanagement op afstand, een goede balans tussen werk-privé, thuiswerken en werken op de werkplek en andere Hr items over anders leren en organiseren.

https://www.innovatiefinwerk.nl/corona/workarounds

https://www.loopbaan-visie.nl/nl/lv-actueel/corona-workarounds?utm_medium=email

#thuiswerkburnout #stress #HR #HRM #innovatie #corona #arbo #leidinggeven #performancemanagement #balanswerkprive #thuiswerken #workarounds #arbeidsmarkt #tonwilthagen  #NSvP