Corona

Thuiswerkburnout en stressklachten deel 14

Volgens recente cijfers van CBS en TNO heeft 21 procent van de werknemers tussen de 25 en 35 jaar burnoutklachten !  We weten dat toenemend gebruik van digitale communicatiemiddelen in een werkcontext ook kan leiden tot meer stressklachten, een verschijnsel dat bekend staat als technostress. Jonge werknemers en werkgevers lijken nog weinig inzicht te hebben in de oorzaken en gevolgen van technostress. Het gebruik van laptop, smartphone of tablet voor het werk maakt het lastiger om los te komen van dit werk en verstoort de werk-privé balans, helemaal wanneer werknemers druk ervaren om snel op die werkgerelateerde berichten te reageren. En als je thuis aan het werk bent is voor velen die druk nog groter. Velen hebben een idee dat je altijd “aan” moet staan en meteen moet reageren. Sta jij altijd aan? Slaap jij met je telefoon aan naast je bed? Vind jij dat je meteen moet reageren op een app, een email, een facebook- of insta bericht? Voel je de druk die jij jezelf daarmee oplegt? Zorg goed voor jezelf. En leidinggevenden ga het gesprek aan met de mensen waarvan je weet dat ze altijd ‘aan’ staan. Niet betuttelen, bemoederen maar de dialoog voeren.

#burnout #thuiswerkburnout #stress #werkstress #technostress #telepressure #dialoog #hetgoedegesprek #digitaaldetoxen #emaildieet #multitasken #aandacht #focus

https://chro.nl/artikel/wetenschappers-vaker-thuiswerken-verhoogt-risico-op-technostress?