Werkgeluk

Werkgeluk een hype?

De laatste tijd is er heel veel aandacht voor werkgeluk. Ik ben zelf ook lid van het netwerk Werkgeluk. Dat zou ik niet doen als ik dacht dat het een hype. Ik denk dat het alleen een hype is als je denkt het heel instrumenteel in te kunnen zetten. Dan is het het zoveelste middel om je doelen te bereiken. En daar gaat het dan ook vaak fout.

Werkgeluk is geen middel ,het is het doel op zich. En als je op deze manier kiest om te investeren in werkgeluk betekent dat dat het je hele organisatie binnendringt, van bestuur, mt, middenkader naar de werkvloer en ook in die volgorde.

Als het gaat om werkgeluk is er wel een grote algemene deler aan te wijzen. Het gaat om:

1.      betekenis hebben, om waarde toevoegen

2.      een bepaalde mate van autonomie hebben die bij jou en je werk past

3.      talenten, je talenten kunnen leven op je werk, hoe heerlijk is dat en je steeds blijven ontwikkelen.

4.      het gaat om mensen, dus om verbinding met anderen, om relaties, we zijn sociale wezens. Het gaat hier dan om aandacht, erkenning, empathie, energie

Daarmee is werkgeluk een verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. Ik wens je veel werkgeluk. Meer weten? Neem contact met je op.

#werkgeluk #geluk #happiness #zingeving #betekenis #autonomie #talentontwikkeling #verbinding #aandacht #erkenning #netwerkwerkgeluk