Corona

Thuiswerkburnout en andere stressklachten deel 13. Emotie als navigatiemiddel

Ik verdiep me nu in traumaregulatie, o.a. gezien de waarschuwing voor een mentale crisis na corona. En een mentale crisis gaat gepaard met emoties en daar houden we niet zo van, die stoppen we het liefst weg. “Wat er de afgelopen 100 jaar is gebeurd, is dat emoties geen plek meer hebben gekregen”, legt Vera Helleman in het artikel uit. “Emoties zijn vervelend: je moet ze negeren, je moet door. We willen allemaal trucjes om ervan af te komen. Maar wat eigenlijk nodig is is dat mensen onderricht krijgen over wat emoties zijn en hoe je ermee om moet gaan.” Ze zou zelf het liefste zien dat iedereen les krijgt in emotieleer.”  Het wegstoppen van emoties helpt niet. Leer voelen en kijken naar je emoties als iets positiefs, emotie als navigatiemiddel gaan zien zodat je zelf het stuur weer kan pakken. Emotie zien als een feedbackmechanisme op je brein. Ben jij iemand die het liefst de emoties wegstopt, er niet over praat, er overheen praat?

#Thuiswerkburnout #werkstress #stress #emoties #trauma #traumaregulatie #Slachtofferschap #piekeren #doemdenken #feedback #emotieleer #lisastevens #Verahelleman

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/waarschuwing-voor-mentale-crisis-na-corona-je-moet-je-emoties-nu-vooral-niet-negeren/